Öppna trädgårdar

Under jubileumsåret har vi glädjen att erbjuda besök i 8 st trädgårdar, öppna enbart för våra medlemmar

13 maj kl 13-16

Anna-Stina och Christer Skarin, Nedre Kammarbergsvägen 30, Kinna

1000 kvm tomt i södersluttning. Lummig trädgård med damm, buskar, rosor och perenner. En blandning av växter som ingen krusar för, men som skänker stor glädje och bidrar till ett gott liv för oss.

Goda möjligheter att parkera på gatan. Tåg Varberg-Borås, därefter 20 min promenad. Buss från Borås och Göteborg.

 

14 maj kl 13-16

Mette och Lasse Järvsén, Skulltorpsvägen 24, Partille

Trädgård i tre etage på 1000 kvm. Här odlas perenner, annueller, grönsaker, fruktträd och en del lök om det vill sig. Den slingrande vägen genom etagerna gör trädgården lite spännande med många rumsbildningar och flera sittplatser i olika lägen. Inga direkt ovanliga växtsorter, men eftersom trädgården är lite äldre finns inspiration till hur man kan tänka och göra. Har lite karaktären av mormors trädgård. Tillgängligheten är begränsad pga trappor och backe. Det kommer att finnas möjlighet att, med swish, köpa fika med bulle. Behållningen från detta kommer att gå till Läkare utan Gränser.

28 maj kl 13-16

Ingela Skarin Håkansson, Gråstensvägen 13, Lindome

Frodig trädgård med många växter. Här finns alltid något som blommar. Fruktträd och buskar ger en fin inramning till trädgården. Här kan man också finna köksland och en mur med olika växter och en vacker vedstapel.

På gatan finns några få parkeringsplatser, men det går att parkera i centrum vid busshållplatsen (ca 400 m). Pendeltågsstation knappt 1 km från trädgården.

 

3 juni kl 13-16

Ylva Nilsdotter, Gläntevägen 36, Hisings Backa

Gammal uppvuxen kuperad trädgård med berg och lite gräsmatta, träd och rabatter. En liten damm med guldfiskar samt trädgårdsjärnväg på tomtens högsta punkt. Växterna får växa där de vill och miljön är tillåtande. Berg i dagen på flera ställen som bestämmer trädgårdens utformning. Buskage och träd gör trädgården attraktiv även för fåglar och insekter.

Fri parkering på gatan. Buss 44 från Körkarlens gata till hpl Skogsbrynet.

 

10 juni

Kia Graaf, Malmgatan 12, Västra Frölunda

Bergtomt på 850 kvm med magert, tunt jorddjup. Under 20 år har tomten formats från endast gräsmatta och några fruktträd till en trivsam trädgård för familjen att leka och umgås i. Här finns obesprutad frukt och bär. På våren blommar rhododendron och lökväxter. Därefter kommer pioner, ormbunkar, timjan och nejlikor. I trädgården finns häckar med buxbom, idegran, liguster och avenbok. Grusad slänt och trappor leder ner till trädgården.

Uppför från Långedragsvägen till Malmgatan. Ta in på Bronsgatan mitt emot Nöjds konditori. Håll vänster i första korset och sen till höger mot Malmgatan. Trädgården ligger i backen ovanför Långedragsvägen. Smal gata och i slutet på återvändsgata utan vändplan; man får backa tillbaka. Parkering för tre bilar. Enklast att ta spårvagn, buss eller cykla till Kungssten.

 

1 juli kl 13-16

Pia Hedenmark, Dramsvik 677, Ljungskile

Trädgård vid havet med stora nivåskillnader. Trädgårdsrum med olika design och förutsättningar. Här finns en liten park med massor av perenner, växthus med liten köksträdgård, slänter och berg med terrasseringar även i bergsskrevor samt en naturstenstrappa. Många växter i krukor året om. Här finns också ett skuggigare trädgårdsrum med mer lundlika växter och en hel del fin trädgårdsbelysning.

Parkering för minst 10 bilar som kan kan utökas till parkering hos grannar.

 

6 augusti kl 13-16

Sara Esbjörnsson, Västra Stationsvägen 8, Askim

Villaträdgård. Vi tar tillvara det som finns – allt från tegelstenar och betongplattor till grenar och kvistar. Gör jord av ogräs, bokashi, tång och löv samt använder den halvförmultnade komposten och guldvatten, täckodlar så snart material finns över. Låter odrägligt ogräs och hopplösa växtdelar bli till gödselvatten. Bråkar med lerjorden. Det ätbara planteras tillsammans med det enbart vackra. Fikon, minikiwi, vindruvor, rosenkvitten, mullbär, körsbärskornell. Bärbuskar och fruktträd. Växthus och lite krukor. Fåglar och insekter är också välkomna gäster.

Buss X2 till hpl Askims Stationsväg, promenad ca 200 m. Parkeringsplatser för 4 bilar och några cyklar vid tomten. Går också att parkera längs gatan 50 meter bort längs Askims Sörgårdsväg.

 

26 augusti kl 13-16

Malin Freiberg, Urbergsvägen 18, Mölnlycke

Villaträdgård i en skogskant. Här finns plats för blommor, bär, fåglar och skogsdjur. Plats finns också för växthus, skulpturer, korvgrillning och tepauser. Odlingszon 3 i skuggan av skogen gör att man får testa sig fram med buskar, perenner, rosor, surjordsrabatter, fruktträd, bärbuskar och grönsaksodling. Trappa och grusgång begränsar tillgängligheten något.

Parkering för bilar på gatan och vid närliggande ICA-butik. Buss X4 eller tåget till Mölnlycke; sedan lokalbuss 1 eller 2 till hpl Råstensvägen.

 

 

Comments are closed.