Evenemang

Efter årsmötet får vi lyssna till Eva Uppsäll, som är biolog och trädgårdsdesigner med en förkärlek för skuggiga lundmiljöer och hemliga trädgårdsrum. I uppväxta träds silande skugga är det fantastiskt att bygga upp en av trädgårdens vackraste miljöer – woodlandet eller trädgårdslunden. I föreläsningen går Eva igenom hur ett woodland…

Läs vidare

Vi träffas, 8 personer åt gången, hemma hos Eva Habacke i Hyssna, där Eva tar emot en grupp kl 10-12 och en kl 13.30-15.30. I priset 550- ingår 2 grundstammaar, 2 ympris, krukor/jord, fika och kompendium.

Läs vidare

Extrema skyfall och långvariga torrperioder är något som enligt prognoser kommer bli vanligt i framtiden. Många av våra trädgårdar och växter är inte rustade för den här framtidsutsikten. Hur ska vi klara att rusta åra trädgårdar för detta? I föreläsningen pekar Henrik Bodin på vad man kan göra i sin…

Läs vidare

Vi samlas kl 18.30 innanför grindarna i Botaniska Trädgården där vi får en guidad rundvandring. Som vanligt avslutar vi med en skål för Linné vid hans byst.

Läs vidare

Håkan Gidestrand tar emot en grupp lördagen den 1 juli och en grupp söndagen den 2 juli. I priset 200:- ingår kaffe, kaka och alla de rosor vi plockar. Max 20 personer i varje grupp.

Läs vidare

Håkan Gidestrand tar emot en grupp lördagen den 1 juli och en grupp söndagen den 2 juli. I priset 200:- ingår kaffe, fralla, kaka och alla de rosor vi skurit. Max 20 personer i varje grupp.

Läs vidare

Vi har planerat för en 2-dagarsresa till Jylland med besök bl a i Anne Justs ”Haven i Hune”. Övernattning på Tylstrup Kro. Detaljerat program kommer senare att skickas ut via mail och kommer även att kunna ses här på vår hemsida.

Läs vidare

För att förstå vilka lökväxter som är långlivade i svenska trädgårdar är kunskapen om hur de växer i naturen nödvändig. Gerben Tjerdsma visar bilder och förklarar hur man lyckas. Det blir lite botanik och fina bilder med mycket lök och knöl.

Läs vidare

Linda Schilén delar med sig av inspirerande och praktiska göromål som passar under hösten. Det blir tips på vackra höstperenner, buskar, träd och krukarrangemang. Observera att denna föreläsning sker digitalt via zoom. Anmälan sker till info@hortikulturen.org och alla som anmält sig får en länk via mail någon dag innan föreläsningen.

Läs vidare